Jo pitkän aikaa olen halunnut kokeilla Macaron-leivosten tekoa. Kun sitten Lemon curd tahnasta jäi yli muutama kananmunan valkuainen, niin ei muuta kuin ohjeen hakuun ja helpon ohjeen satuinkin löytämään Ewelyn's Cakeheaven blogista. Ohje on alunperin Call me cupcake! blogista. Täytin macaronsit itse tehdyllä lemon curdilla, jonka tein Kinuskikissan ohjeella.

 

Laitan macaronsien ohjeen myös tähän. Tällä ohjeella leivosten teko oli TODELLA helppoa, kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

Macarons leivokset

100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta halutessa

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri ja mielellään siivilöi ne. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Lisää tässä vaiheessa mahdollinen väriaine. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran (en jaksanut odottaa ihan koko tuntia, ainoastaan puoli tuntia :).

Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.