Lapset saapuivat tänään kotiin mummulaviikonlopulta ja ajattelin kokeilla tehdä kesäisen jäätelökakun, vaikka suurimmat helteet ovatkin jo ohi (ainakin toistaiseksi, puuh). Päädyin tekemään jäätelökakun Tupperwaren silikonivuokaan. Idean sain jo kauan kauan sitten Sekasopan Marielta, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla jäätelökakun tekoa itse. Ja pakko sanoa, että helppoa oli ja herkullista :-)

Valkosuklaa-mansikkajäätelökakku

~150g valkosuklaata
1l mansikkajäätelöä
0,5l vaniljajäätelöä
0,5l mansikoita
valkosuklaakastiketta

Voitele silikonivuoka kevyesti öljyllä ( tämä helpottaa kakun irrottamista ). Sulata valkosuklaa ja kaada se vuokaan. Kääntele suklaa vuoan reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Kaada ylimääräinen suklaa pois. Laita vuoka hetkeksi pakastimeen. Valkosuklaakerros ei kannata olla kovin paksu, jotta kakkua on sitten helppo leikata herkutteluaikaan :)

Pilko mansikat pieniksi. Pehmitä jäätelöitä hetki huoneenlämmössä. Ota vuoka pakastimesta ja laita puolet mansikkajäätelöstä vuoan pohjalle. Ripottele puolet pilkotuista mansikoista jäätelön päälle ja kaada sitten haluamasi määrä valkosuklaakastiketta mansikoiden päälle. Lisää vaniljajäätelö vuokaan ja tämän päälle uusi kerros mansikoita ja valkosuklaakastiketta. Lisää loput mansikkajäätelöstä viimeiseksi vuokaan ja laita vuoka takaisin pakastimeen.

Kakun voisi tietenkin koristella kauniiksi, eikä jättää noin pelkistetyksi kuin minä tein, mutta kun tähän hätään ei löytynyt mitään koristeeksi kelpaavaa kaapeista. No, ensi kerralla sitten :-)

Jos soku ihmettelee, että mikä ihmeen valkosuklaakastike, niin tässäpä kuva.

Löysin tuota kastiketta Urjalan Makeistukusta ja pitihän se tietenkin ostaa :-) Tarjolla oli monia muitakin makuja, kuten suklaatoffee, polka, tiramisu ja tietenkin perinteiset suklaa, kinuski ja mansikka sekä muutama muukin maku.