Nyt on joulutohinat ohi ja pääsin perheen kanssa takaisin kotipuolesta omaan kotiin. Ennen joulua en ehtinyt päivittämään blogiani, joten tässäpä hieman kuvia piparkakkutalo á la muumista, jonka tein...

2160454.jpg

Kommelluksitta ei tämä talo valmistunut... Tein nimittäin itse piparkakkutaikinan, josta muumitalon väsäsin ja jostain syystä taikina kohosi uunissa niin paljon, että ikkunat olivat ummessa, kun otin osat uunista ulos. Joten ei siinä sitten muuta kuin terävällä veitsellä ikkunoita leikkamaan, jotta muumitaloon saatiin edes hieman valoa sisällekin. (Jos jollakulla on ohje hyvään taikinaan, joka ei kohoa uunissa, otan sen mielihyvin vastaan tulevia piparkakkutaloja varten...) 

Lisäksi ensimmäinen versio talon katosta meni aivan murusiksi, kun en uskaltanut kuumentaa sokeria riittävästi ja katon osat jäivät sitten siihen tahmeaan sokeri-siirappiseokseen kiinni niin pahasti, ettei niitä saanut enää ehjänä irrotettua. Onneksi jääkaapissa oli jo toinen taikina odottamassa, joten sain tehtyä uuden katon muumeille, jottei lumi nyt ihan tupaan asti satanut ;-)

2160431.jpg

Hieman on lumisota epäreilu, Niiskuneidiltä kun löytyy vain kolme lumipalloa ja Muumipeikolta kokonainen kasa :-)

2160426.jpg

Kuuset on pikeeriä, joka on pursotettu voipaperilla päällystetystä paperista tehdyn kartion päälle.