Viime aikoina on kyllä tullut leivottua, mutta kuvia leivonnaisista ei ole tullut jostain syystä otettua. Sen sijaan hieman ennen joulua pääsi käsityökärpänen iskemään ja jokunen itse tehty joululahja siinä tuli tehtyä. Tässä hieman kuvasatoa tuolta saralta.

Sain siskolta idean tehdä tuunattuja pihaharjoja. Ideanahan tämä ei ole uusi, mutta minulle kuitenkin täysin uusi kokeilu. Harjaosat on päällystetty serveteillä decoupage-lakan avulla. Varret on maalattu akryylimaalilla ja sen jälkeen sekä harjaosa, että varsi on lakattu ulkoilman kestävällä lakalla pariin otteeseen, jotta harja kestäisi mahdollisimman hyvin tuiskut ja tuiverrukset Suomen sääoloissa. Saapa nähä, miten kestävät.

Lisäksi kokeilin hieman Tildaa. Ihastuin tildanallen malliin ja näitä sitten tuli tehtyä jokunen koulun joulumyyjäisiin. Harmi vain, että nämä eivät menneet kaupaksi, mutta onneksi esikoisen luokalla olleet tytöt antoivat kodin osalle nalleista :)

Ja kun edellisissä ei vielä ollut tarpeeksi, pitipä sitten kokeilla tiskirättienkin neulomista. Tämä oli hauskaa puuhaa. Rätit on todella helppo tehdä ja ekologisiakin. Toivotaan että saajat pitävät räteistä ja että ne toimivat vähintään yhtä hyvin kuin kaupan rätit :)


Vimosena joululahjapaketteihin päätyi virkatut pyyheripustimet Ainakin meillä tuppaa pyyheistä katkeamaan aina ripustusnarut ja sitten pyyhkeet ei enää pysy lainkaan koukuissa. Kun kaapista löytyi sitten jokunen ylimääräinen verhonipsu ja muovirengas, niin ei muuta kuin pyyheripustimia kehittämään. Tällaisia niistä sitten tuli. Ette taida arvata mistä ripustimien saaja pitää...

Keittiön ikkuna sai myös koristeeksi itse neulotun paperinarukranssin. Löysin tarvikkeet marraskuussa käsityömessuilta Sinooperin pisteestä. Tämä neulotaan isoilla puikoilla ja kierretään sitten metallirenkaan ympärille. Itse laitoin metallirenkaaseen ensin valot ja vasta sitten laitoin tuon neulotun paperinarun.