Olen useammassa blogissa nähnyt tehtäneen juustokakkua, johon on laitettu joukkooon joko Bailey's tai Dooley's kermalikööriä. Jääkaapissani on pitkään majaillut Dooley's pullo, josta vihdoin ja viimein sain itsekin tehtyä tuon juustokakun. 

En itse juo lainkaan alkoholia, joten melko varauksella valmistin kakun täytettä. Osoittautui kuitenkin, että kakku oli herkullista ja kyllä se maistuikin työkavereille :)

2102403.jpg

Dooley's juustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Täyte:
3 liivatelehteä
1 dl Dooley's kermalikööriä
2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
160 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria  

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatelehdet likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. 

Kaada jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.