Ostin parisen viikkoa sitten Iloleipureiden sydämen muotoisen silikonivuoan ja ajattelin, että se sopii oikein hyvin äitienpäiväkakkuun.

1241964439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kakku oli sitten oikein viimisen päälle epäonnen kakku...
Ensin jouduin tekemään toisen kakkupohjan, kun ensimmäinen oli ihan totaalisen vino (yhdestä kohtaa 3cm korkea ja toisesta 5cm). No ei siinä auttanut muu kuin leipoa toinen kakkupohja ja toivoa parasta. Onneksi toinen kakkupohja sitten onnistui ja pääsin kakkua täyttämään. Täyttö onnistui ihan ok ilman ongelmia, mutta tänään aamulla, kun otin kakun vuoasta, jäi sydämen kärki vuokaan. Ei siinä auttanut muu kuin voikreemillä yrittää kiinnittää sydämen kärki takaisin oikealle paikalleen.

Sitten oli vuorossa kakun päällystys. Tarkoituksena oli laittaa koko kakun päälle marsipaani ja brush embroidery tekniikalla tehdä kakun koristelu, mutta eikös marsipaani revennyt reunasta, kun sain sen kakun päälle ja niin sitten kiskoin koko marsipaanin reunan pois ja jätin marsipaania vain tuohon päälle. Äkkiä siinä sitten vatkasin kerman, josta tuli (yllätys yllätys) melkoisen löysää, mutta onneksi oli edes sen verran jämäkkää, että sain koripunostyllalla pursotettua reunat (en ole koskaan aikaisemmin tätä pursotustekniikkaa käyttänytkään).

Sisko pelasti kakun koristelun osalta, kun en ollut itse varautunut lainkaan koristeisiin (suunnitelmat kun oli tehty jo ajat sitten eikä niihin kuulunut erilliset koristeet). Laitoin pienet kukat sydämen kulmaan ja kirjoitin valkosuklaalla tekstin päälle ja 'a vot, kakku oli valmis:)

Kakussa on viiden munan pohja ja täytteenä mustikkamoussea sekä valkosuklaamoussea.