Mietin kauan, että kehtaanko lainkaan julkaista kuvia pojan 5-vuotis synttäreille tekemistäni pipareista, mutta ajattelin sitten, että aina ei voi onnistua ekalla kerralla, joten tässä on piparit vastaan minä kuvasarja...

Tästä kaikki alkoi. Minulla oli hieno visio pipareista ja kuvatkin jo valmiina oikein kontaktimuovilla päällystettyinä, jotta eivät tarttuisi taikinaan. Kontaktimuovi todella esti tuon mallin tarttumisen taikinaan, mutta muuten piparitaikina oli todella vaikeaa leipoa. Se oli aivan liian pehmeää ja jo muutaman minuutin jääkaapista oton jälkeen se oli niin pehmeää, ettei leipomisesta tahtonut tullut oikein mitään.

1932439.jpg

Vielä tässä vaiheessa piparit näytti jotenkuten onnistuneilta, mutta kun väri tuli pintaan...

1932441.jpg

...asiat rupesivat menemään takamuksilleen. Ja kun lisää väriä tuli pintaan...

1932443.jpg

...kaikki oli jo menetetty. Pitänee harjoitella pikeerin kanssa sotkemista hieman useammin ennen kuin alkaa sitä ensimmäisiä kertoja käyttämään pipareiden koristeluun tällä tavalla.
Tässä vaiheessa pitää muuten sanoa, että Spiderman pipareiden kohdalla oikaisin hieman, sillä tein seitit niissä elintarviketussilla enkä pikeerillä :)

Taidan miettiä jonkin aikaa, ennen kuin uudelleen kokeilen pipareiden koristelua näin, mutta ehkä sitä joskus rohkenee taas yrittää. Ja taikinan vaihdan ainakin totaalisesti toiseksi...