Peukaloisen M ystäväperheen poika pääsi ripille jo jokin aika sitten ja yhdessä teimme juhliin muutaman rippikakun. Tarkoitus oli, että kakut riittivät noin 30 vieraalle. Sankari harrastaa laskettelua ja toiveena olikin, että kakun teema liittyisi harrastukseen. Eikun tuumasta toimeen... Tämä oli meille molemmille ensimmäinen kerta, kun muotoilimme marsipaanista/sokerimassasta ihmishahmon.

Pääkakku sai koristeeksi hankeen tumpsahtaneen laskettelijan. Tyypille tehtiin kyllä jalatkin, mutta kun kinos oli paikoillaan, olisi tyypin pituus ollut "3 metriä" jalkojen kanssa, joten jalat muuttuivat pelkiksi monoiksi. Koriste on pääosin tehty mustasta sokerimassasta. Itse kakku päällystettiin ensin valkoisen sokerimassan ja marsipaanin sekoituksella. Alle laitettiin marsipaanipötköjä, jotta pinta saatiin hieman lumimaisemman näköiseksi. Sauvat on tehty spagetin pätkistä, jotka maalasimme kirkkaan alkoholin ja tomuvärin sekoituksella. Tuo sekoite muuten toimii todella hyvin, koska pinta kuivuu erittäin nopeasti alkoholin haihtumisen vuoksi. Peukaloinen J nimittäin askarteli sauvat noin tuntia ennen kuin kakut piti toimittaa juhlapaikalle :o)

Tuo keltainen tuossa lumikasan päällä on muuten kypärä, ei kananmunan keltuainen :o) Sovittelimme sen viereen rippiristiä, jonka olimme kakkua varten tehneet, mutta voitte varmaan ymmärtää, miksi ristiä ei valmiissa kakussa ollut... Kuvassa kakku on ilman reunapursotuksia, koska kermat pursotettiin vasta juhlapaikalla ja kiireessä emme muistaneet kuvaa ottaa valmiista kakusta.

Pääkakun lisäksi mukaan lähti kaksi "tavallista" mansikoilla koristetua kakkua tavallisin rippikoristein. Peukaloinen J oli vastuussa itse koristeen tekemisestä, mutta Peukaloinen M leipoi kakut ja hoiti koristelun.

    

Pääkakussa oli 6 munan peruskakkupohja, halkaisija 26cm, kuten myös isommassa mansikkakakussa. Pienemmässä mansikkakakussa oli 4 munan peruskakkupohja. Kaikissa kakuissa oli täytteenä pakastevadelmista keitetty hilloke, valmista vadelmahilloa sekä diplomaattikermaa.

Näihin kolmeen kakkuun teimme diplomaattikerman seuraavalla ohjeella:

3 liivatelehti
7 dl hyla maitoa
4 1/2 rkl maissitärkkelyjauhoja (Maizena)
5 rkl sokeria
2 keltuaista
5 tl vaniljasokeria 
3 hyla kuohukermaa vaahdotettuna

 

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee ( Huom! Seos palaa herkästi pohjaan ). Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma.