Koulut loppuivat tältä keväältä ja mietin mikä mahtaisi olla kiva vietävä vanhemman pojan opettajalle. Kukkia en viitsinyt ostaa, koska aikaisempina vuosina olen huomannut, että niitä vie aika moni muukin. Krääsääkään en viitsinyt ostaa.

Sitten mieleeni tuli Elisabetin kakku, jota joskus monta monta vuotta sitten tein aika useinkin ja sellaisen sitten leivoin hät hätää.

1243626268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En muista, mistä aikanaan löysin tuon reseptin, mutta hyväksi on todettu :-)

ELISABETIN KAKKU

300g margariinia
2,25dl sokeria
4-5 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria

paistonkestävää marmeladia (itse käytin nyt aprikoosimarmeladia)

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lopuksi sekoita siivilöidyt jauhot joukkoon.
Laita voideltuun (ja jauhotettuun) kakkuvuokaan noin puolet taikinasta. Taikinan päälle lisää haluamaasi marmeladia. Lopuksi laita marmelaadin päälle loput taikinasta.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti.