Viikonlopun leivontaperinne jatkuu ja tänään tuli leivottua Daim kakku. Kakkupohjan ja täytteen tein Hellapoliisin ohjeen mukaan, mutta päälle sulatin Fazerin sinisen suklaalevyn, johon sekoitin joukkoon 1,5 isoa Daim patukkaa. Ja kyllähän tämä maistui :-)

1237737440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Tässä siis vielä ohje:

Daim-kakku

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria (itse käytin tavallista sokeria)
50 g sulatettua margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
margariinia
hasselpähkinäjauhetta

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
2 isoa Daimia rouhittuna

Kuorrute:
1 Fazerin sininen suklaalevy
1,5 isoa Daimia

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki. Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon murustettu Daim. Kaada suklaa-Daim seos kakun päälle.