Viikonlopun leivontaperinne jatkuu ja tänään tuli leivottua Daim kakku. Kakkupohjan ja täytteen tein Hellapoliisin ohjeen mukaan, mutta päälle sulatin Fazerin sinisen suklaalevyn, johon sekoitin joukkoon 1,5 isoa Daim patukkaa. Ja kyllähän tämä maistui :-)
Tässä siis vielä ohje:
Daim-kakku
Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria (itse käytin tavallista sokeria)
50 g sulatettua margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Vuoan jauhottamiseen:
margariinia
hasselpähkinäjauhetta
Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
2 isoa Daimia rouhittuna
Kuorrute:
1 Fazerin sininen suklaalevy
1,5 isoa Daimia
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Voitele ja "jauhota" halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.
Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki. Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon murustettu Daim. Kaada suklaa-Daim seos kakun päälle.
Kommentit