Jääkaapissani oli avattu tuorejuustopurkki ja mietin kauan, mitäköhän siitä tekisin ja päädyin Hellapoliisilta löytämääni ohjeeseen valkosuklaa-daimkakusta hieman muunneltuna.

2043910.jpg

Valkosuklaa-Dajmkakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g tummia täytekeksejä

100 g margariinia sulatettuna

 

 Täyte:

2,5 dl kermaa

1 levy valkosuklaata (~130 g)

200 g tuorejuustoa

1 dl sokeria

4 liivatetta

2 rkl vettä

1,5 isoa daimia murustettuna

Murustele keksit ja sekoita sulaan margariiniin. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20cm) pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Sulata liivatteet tilkkaan vettä ja sekoita se täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Käyttämäni Pandan valkosuklaa oli hivenen liian mietoa mielestäni, sillä valkosuklaan maku ei oikein tullut esiin kakussa, mutta kakku oli siitä huolimatta herkullista :)