Sain työkaverilta raparpereja, kun omani ovat vielä niin onnettoman kokoisia, ja mietin mitähän niistä tekisin. Kun kaapista löytyi kondensoitua maitoa, mietin, miltähän maistuisi Banoffeen tyylinen kakku, mutta raparperista valmistettuna. Joten ei muuta kuin kokeilemaan. Ja voin sanoa, että lopputulos oli aivan fantastinen, vaikka kuva ei olekaan kovin imarteleva :-)

Tässäpä ohjetta.

Rapoffee

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g Domino-keksejä
100 g voita

Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
8 dl raparpereja
1,5 dl sokeria
0,75 dl hillosokeria
tilkka vettä
2 dl vispikermaa

Keitä kondensoitu maito ensin toffeeksi. Laita kondensoitu maito kattilaan ja peitä vedellä. Kiehuta alhaisella lämmöllä 3 tuntia. Varmista, että tölkki on koko ajan veden alla.

Valmista pohja. Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita leivinpaperi 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja kaada keksiseos vuokaan. Levitä seos vuoan reunoille sekä pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista raarperihilloke. Kuori ja pilko raparperit kattilaan. Lisää sokerit ja pieni vesitilkka raparperien joukkoon. Kiehauta hetki. Jäähdytä hyvin.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty toffee keksipohjan päälle. Kaada raparperihilloke toffeen päälle. Vaahdota kerma ja makusta se tomusokerilla. Peitä kakku kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla. Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan :)