Tällä juustokakulla haluan toivottaa kaikille blogin lukijoille oikein hyvää pääsiäistä.

Appelsiini-valkosuklaa juustokakku (ohje Kinuskikissalta)

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinijogurttia
200 g valkosuklaata
1 dl appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-margariiniseos.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijogurtti. Sulata valkosuklaa ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.