Taas on se aika vuodesta, kun esikoinen viettää syntymäpäiviään. Ikää on kertynyt jo hurjat 11 vuotta. Tänä vuonna toiveena oli Harry Potter aiheinen kakku. Syntymäpäiviä vietettiin kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, joten pitihän sitä kaksi kakkuakin sitten leipoa.

Ensimmäinen kakku oli kuuden munan kakku, jonka täytteenä oli mustikkamoussea. Sieppi on tehty valkoisesta sokerimassasta ja pikeeristä, jotka on maalattu kullanvärisellä elintarvikevärillä. Taikasauva on tehty ruskeasta sokerimassasta. Ja kyllä, kyllä tuo "keppi" on taikasauva, vaikka yksi vieraista luulikin sitä luudaksi :) Kelmien kartan maalasin suoraan päälimarsipaanille, enkä ollut kovin tyytyväinen toteutukseen, joten toiseen kakkuun maalasin kartan erikseen omana koristeena. Tämä toteutus onnistui mielestäni paremmin.

Tämäkin kakku on kuuden munan kakku, välissä caipirinhamousse, joka on oma suosikkini kakun täytteenä raikkaan makunsa vuoksi.

Tässä vielä ohjeet kakkujen väleissä oleviin mousseihin:

Mustikkamousse

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300g mustikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

~~~~~~~~~~~~~~~

Caipirinhamousse

5 liivatelehteä
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g tuorejuustoa
1 pss Caipirinha Drink Mix -seosta
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä (korvasin osan vedestä sitruunamehulla)

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos.
Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.