Perheemme perinteeksi on muodostunut, että käymme syömässä ulkona aina, kun joku perheestä täyttää vuosia. Nyt kävimme esikoisen synttäreiden kunniaksi syömässä American Diner:ssa. Siitä sain innokkeen leipoa jotain "peri-amerikkalaista" ja tuloksena oli Rocky Road brownieseja sekä Chocolate Chip Cookieseja :)

Rocky Road Brownies (ei mikään kaunis näky, mutta herkullista)

3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl suolaa 
2 dl kaakaojauhetta 
3 1/2 dl sokeria 
2 dl fariinisokeria 
2 dl valkosuklaata, pieneksi pilkottuna 
2 dl sulatettua voita 
4 kananmunaa 
1 dl kahvia 

Täyte: 
2 dl tummaa suklaata, pieneksi pilkottuna (laitoin 50/50 tummaa- ja maitosuklaata)
2 dl vaahtokarkkeja, pieninä paloina 
2 dl saksanpähkinöitä, pieneksi pilkottuna (itse käytin suolapähkinöitä)

Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja kahvi keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja valkosuklaa. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Laita taikina 1-2 voideltuun vuokaan. Paista 170 asteessa 20–25 minuuttia. Sekoita täyteainekset hyvin keskenään. Ota vuoka pois uunista ja lisää täyteseos paistuneen brownie-pohjan päälle. Laita takaisin uunin 5-7 minuutiksi niin, että suklaa sulaa vähän ja vaahtokarkit ovat hieman paahtuneet. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile rocky road browniesit haaleanlämpöisinä jäätelön kera.
 

 

Chocolate chip cookies (aivan ihania, nam)

150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 3/4 dl pieniksi paloiteltua 
 taloussuklaata
(~50g pähkinärouhetta)

1. Vatkaa pehmeä margariini, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi suklaapalat.
2. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele ruokalusikalla taikinasta nokareita pellille. Paista noin 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes suklaan pilkuttamat kakkuset ovat kauniin vaaleanruskeita ja kypsiä myös pohjasta.