Viikko sitten sunnuntaina tuli sellainen olo, että nyt tahtoo leipoa jotain hyvää. Aikani mietittyäni päätin sitten leipasta mutakakun (elämäni ensimmäisen kerran) sekä kardemummakakun.

Mutakakun tein Fazerin sivuilta löytyvällä ohjeella. Laitan ohjeen myös tähän.

MUTAKAKKU

200 g tumma suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
 

Kardemummakakun tein samalla ohjeella kuin aikaisemminkin.

Mutakakku ei ollut mielestäni kovin hyvää ihan tuoreeltaan, mutta seuraavana päivänä, kun se oli täysin jääkaappikylmää, niin ei olisi voinut enää parempaa olla. Nam :)

Kardemummakakku taas on aina hyvää, kun tekee mieli jotain pullan makuista, mutta aikaa ei ole nostattaa pullataikinaa.