Tein mansikkabritan viimeksi viime kesänä, mutta aina tämä vain on niin hyvää :)

Mansikkabrita

Pohja:
150g margariinia
1,5dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria

Täyte:
1 litra mansikoita
0,5dl sokeria
0,5dl appelsiinimehua
2,5dl Flora vispiä

Laita mansikat marinoitumaan sokerilla maustettuun appelsiinimehuun.
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aneet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vahto on kiiltävää ja jämäkkää. Levitä marenki pohjataikinan päälle uunipellille.
Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Vaahdota Flora vispi ja mausta sokerilla. Puolita pohja ja nosta toinen puoli tarjoiluastialle. Levitä vaahto puolikkaalle ja vaahdon päälle marinoituneet mansikat. Nosta toinen pohjan puolikas mansikoiden päälle. Halutessasi voit sihdata tomusokeria kakun päälle.