Tänään meillä on miehen kanssa kulunut 10 vuotta siitä, kun menimme kihloihin ja päätin leipaista kakun sen kunniaksi.

Kakun teko oli taasen oikea seikkailu...
Ensin se ei millään suostunut irtoamaan voidellusta ja jauhotetusta vuoasta, joten joduin laittamaan kakun kahteen osaan ennen kuin sain sen irrotettua. Ja kuinkas ollakaan, leikkasin kakun sitten "väärin päin" kahtia :-( Sydämien kun olisi pitänyt olla toisin päin. Ei muuta kuin riittävästi kermaa marsipaanin alle ja sain kuin sainkin korjattua tuon virheen edes jotenkin. Marsipaanien välikohtaa en saanut kovin kauniin näköiseksi, joten laitoin siihen ruusuköynnöksen, ja voilà tässä lopputulos...

1247251903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tarkempi kuva valkoisen kakunpuoliskon pinnasta. Pinta on kaulittu marsipaaniin muovisella tabletilla.

1247251996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on neljän munan pohja ja välissä raparperimoussea, joka toi kakkuun ihanan raikkaan maun. Tässä ohje.

Raparperin makuinen täytekakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Raparperimousse:
5dl raparperina
1dl sokeria
tilkka vettä
1prk Flora vanillaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
2rkl vettä

Pohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon.

Paista pohjaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Mousse:  Laita pilkotut raparperit kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja vesi. Kiehauta kunnes raparperi on pehmentynyt. Anna jäähtyä hyvin.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla. Lisää joukkoon raparperihilloke sekä tuorejuusto ja tarvittaessa hieman sokeria. Kiehauta pieni vesimäärä (2rkl) ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada liivate moussen joukkoon.