Tein työpaikalle myöhäiseksi syntymäpäiväkakuksi Caipirinha tuorejuustokakun. Kyseinen kakku on oma suosikkini tuorejuustokakuista.

Pahoittelen kuvan huonoa laatua, mutta nappasin sen pikaisesti töissä kännykälläni ja siksi laatu ei ole kovin hyvä.

1859916.jpg

 

Laitan tässä ohjeen, joka saattaa olla jo monille tuttu.

 

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g  digestivejä murustettuna

150 g  voita tai margariinia sulatettuna

 

Täyte:

6                    liivatelehteä

1,5 prk           Flora vispiä vaahdotettuna

200 g            sitruna "tuorejuustoa" (Sunnuntai)

1 pss              Caipirinha Drink Mix -seosta

3 dl               tomusokeria

1 rkl               vaniljasokeria

1/2 dl             sitruunamehua

 

Murusta keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Taputtele keksi-rasvaseos  leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle (itselläni vuokana Gerbera reunavuoka).

 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruuna "tuorejuusto" sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa jonkin ennen päällisen lisäämistä.

 

 

Päälle:

4 dl                mansikkasurvosta

4                    liivatelehteä

2 rkl               vettä

                      sokeria maun mukaan

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Mausta mansikkasurvos sokerilla.

Kiehauta vesi mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada liivate mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada seos tuorejuustokakun päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristeena olevat liljat ja liljan lehdet on tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. "Kiekurat" on valkosuklaata ja lisänä sokerihelmiä.