Tänään on sitten SE päivä, kun esikoisen syntymästä on oikeasti kulunut 10 vuotta. Synttäreitä vietettiin tällaisia tarjottavia tarjoillen.

Ensin se päätarjottava, eli tietenkin kakku. Edelleen samalla ötökkäkaavalla mennään kuin edellisessä kakussa, mutta nyt toteutus hieman toisenlainen. "Fossiili" on marsipaania, "hiekka" digestivekeksien murua, kivet Kultasuklaan suklaakiviä ja kirjaimet valmiita suklaakirjaimia, joihin törmäsin sattumalta lähikaupassa.

Kakun tein kahdesta suklaakääretorttupohjasta ja täytin mansikkamoussella Kinuskikissan ohjeiden mukaan tähän tyyliin. Sisältä kakku näytti sitten tältä.

Suolaisena palana tein lohihyrriä sekä kinkkuhyrriä. Kinkkuhyrristä en huomannut ottaa jälkeen kuvaa, mutta ennen kuvan kyllä :)

Lohihyrrät (ei mikään kaunis näky mutta todella hyvän makuisia)

 Kinkkuhyrrät (kuvassa siis raa'at sellaiset. Kypsänä olivat nämäkin tosi hyviä.)

Molemmat hyrrät tein lehtitaikinalevylle. Lohihyrrissä on täytteenä kylmäsavustettua lohta, sipulia sekä ruohosipulituorejuustoa. Kinkkuhyrrissä täytteenä on palvikinkkua, paprikaa ja aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa.

Lisäksi halusin kokeilla juuri ostamaani minimuffinipeltiä ja tein sitruunamuffineja. Herkullisia :)

 Tässä sitruunamuffinien ohje:

100 g pehmeää voita tai margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai jogurttia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Täyte:
Lemon curdia

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat, yksitellen vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, sitruuna ja maito joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan varovasti vatkaten. 
Laita vuokien pohjille hieman taikinaa ja laita päälle pieni nokare lemon curdia. Lisää taikinaa vuokaan melkein reunaan asti. 
Paista 200 ast noin 12 min, uunin lämpötila 200-astetta.