'Uskaltauduin' kesällä kokeilemaan ruokaisia salaatteja useamman kuukauden mietiskelyn jälkeen. Kokeiluni meinasi tosin tyssätä hei alkuunsa, sillä en ollut järin ihastunut majoneesiin salaatissa. Mutta onneksi pienen kokeilun kautta löysin kuin löysinkin itselleni sopivan kastikkeen ruokaisaan salaattiin.

1862318.jpg

Broileripastasalaatti

400g broilerin suikaletta (itse tykkään käyttää filepihvejä ja suikaloida ne)
4 dl pientä pastaa (itse käytin tällä kertaa Torinon tricolori simpukkapastaa)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 tuorekurkku
1 rasia miniluumutomaatteja
n. 300g viinirypäleitä (mielellään kivettömiä :-)

Kastike:
1/2 prk majoneesia
1 dl sinappista salaattikastiketta

Kypsennä broilerin suikaleet. Keitä pasta kypsäksi ja huuhtele 2-3 kertaa kylmällä vedellä välttääksesi pastan "jälkikypsymisen". Leikkaa vihannekset ja viinirypäleet sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita pastan ja broilerin joukkoon.

Sekoita salaattikastike majoneesiin. Lisää kastike salaattiin ja sekoita.

Monilla on ollut ongelmana se, että pastasalaatti kuivuu hieman kastikkeen lisäämisen jälkeen. Itse en ole vielä huomannut sellaista ongelmaa, pikemminkin päinvastoin. Tämä saattaa johtua siitä, että pesen pastan hyvin kylmässä vedessä heti keittämisen jälkeen, jolloin jälkikypsymistä ei tapahdu eikä pasta siten ime enää itseensä nestettä. Mutta saatan toki olla väärässä :-)